ORELŠTÍ KUŽELKÁŘI SLAVÍ ZLATÝ HETRICK

21.05.2017 17:29

Rok uplynul jako voda a prvnímu květnovému víkendu opět připadnul turnaj orelských týmů z celé České republiky. Na naši výpravu tentokrát čekal nelehký úkol. Ačkoliv se Kelč každoročně ocitá na stupínku vítězů, letos jsme se pokoušeli obhájit titul potřetí.
Do Ivančic, které stejně jako vloni hostily své orelské spoluhráče, se sjelo celkem osm čtyřčlenných družstev. Kelč s pořadovým číslem osm zastupoval klan Pavelků ze Zámrsk a Anička Mašlaňová.
Jako první se na dráze představil Petr Pavelka ml., který hned od začátku roztáčel devítkový kolotoč. Výbornou hru zakončil číslem 473, ovšem jeho nához vystačil na průběžné druhé místo, kdy se do vedení dostaly domácí Ivančice.
V průběhu celého dne bylo k vidění obrovské množství hezkých výkonů, a to jak v ženské, tak i mužské kategorii. Diváci tedy rozhodně neměli o pěknou podívanou nouzi. Konečně se dostal na dráhu další hráč Kelče, a to Petr Pavelka st. Ačkoliv zahrál výborné číslo (448), žádný posun v tabulce se nekonal, ba naopak náskok domácích se ještě více prohloubil.
Bídně to pro kelečský tým vypadalo i během hry Aničky Mašlaňové. I když první padesátku trefovala uličky velmi dobře, druhá dráha ji šidila, kde se dalo. Přes veškerou dřinu z toho nakonec vykoulela pěkných 414 bodů. Ztráta na zlatou medaili se však zvyšovala, dokonce nás přeskočilo i družstvo Telnice a jen s rozdílem několika kuželek se pomalu dotahovaly čtvrté Hranice.
Karta se ale začala obracet. Ivančický zadák Karel Zemek, který startoval v předposlední rundě, pravděpodobně nezvládl velký nátlak a v průběhu hry rapidně polevil. Stejně tomu tak bylo i v případě kuželkáře z Telnice. Kelči tak stačilo porazit 427 kuželek, aby uhájila zlatý post.
Monika Pavelková, nastupující do poslední rundy a zakončující naši sestavu, ale nevěděla, kolik musí hodit, což nám možná bylo ku prospěchu. Nic ale nebylo jisté, jelikož vedle ní stále bojoval o medaili hranický Dalibor Vinklar st., kterému nakonec stejně jako jeho soupeřům v předchozím náhozu dráhy nevyšly nijak vstříc. Monika naopak pěkným výkonem rovných 460 kuželek dovedla Kelč až k prvnímu umístění. 
Na protivnících bylo znát jisté zklamání, ovšem my se můžeme radovat z dalšího velkého úspěchu.

MČR ORLA-výsledky 2017